Pages

Iklan Percuma 5jam

Blink2,Blink2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 13, 2010

Sazzy Falak Pesan Guna Kondom Lakukan SEKS

Pesanan ini dibawa khas oleh Sazzy Falak serta rakan artis yang lain sempena kempen kesedaran AIDS anjuran ruumz.com.
Mesej yang padat & ringkas ini amat relevan untuk semua bangsa. Diharapkan kaki seks tegar tersentak dan mengamalkan seks selamat. No condom, no play!
 
Okey, jangan salah faham berkaitan apa yang dikatakan oleh Sazzy Falak ni ya. Mesej ni adalah untuk memberikan kesedaran kepada seluruh umat manusia khususnya yang hidup di bumi Malaysia dan Seluruh Dunia. "Amalkan hubungan SEKS selamat. Gunakan KONDOM CEGAH AIDS. Macam orang putih cakap, preventing is better than cure - mencegah itu lebih baik dari mengubati.

Jadi jauhi maksiat jauhi zina bagi yang belum berkahwin. Kahwin dulu baru lah boleh nak buat gitu-gini dengan pasangan masing-masing. Tapi, even anda dah kahwin pun boleh juga kan kalau nak mencegah, buat la HIV test sebelum kahwin tu, kalau result positif HIV AIDS dan mahu meneruskan perkahwinan juga, cegah la dengan gunakan KONDOM.
SILA LIKE
www.tips-fb.com

3 comments:

Mohd Yusoff said...

sebenarnya cara yg terbaik nak elak aids jgn lakukan sek bebas itu dah mencukupi, tak perlu kondom pun, nak seks juga kawin jer, sebab sekarang ni nak kawin mesti ada test utk aids dulu, kan mudah, tak perlu membazir nak beli kondom, nikah jer, hehehehe

Gen Fujita said...

Although I'm not 100% agree with the campaign method, kaedah ini sebenarnya tepat betul dengan Kempen Kesedaran AIDS, sebab tu dia tak cakap jangan jauhi zina, sebab objektif kempen tu berkenaan kesedaran tentang AIDS, bukan tentang menjauhi zina. The thing is, kenapa tak terus buat kempen jauhi seks bebas? Susah sangat ke?

Nor Hafiza binti Ismail said...

@Mohd Yusoff : yup betul:)

@Gen Fujita : Itulah masalahnya apabila kurangnya kesedaran sivik, seks bebas berleluasa macam dah jadi kebiasaan pula jika kita lihat disekeliling apabila remaja bergaul sesuka hati, di akhbar2 kerap keluar berita pelajar sekolah,pelajar IPT ditangkap berkhalwat. Mungkin kita yang kene buat kempen jauhi zina dan seks bebas tu kot.hurm....thanks 4 the opinion...

Post a Comment